Godło Polski MRiR
A A A

Wersje kontrastowe

Klasa IV - 24/25

Zestawienie podręczników  dla klasy 4 – technik mechanizacji rolnictwa i agrotroniki

Podbudowa programowa: szkoła podstawowa

Przedmiot

Autor

Tytuł

Wydawnictwo

Nr dopuszczenia

Religia

Red. ks. R. Strus, ks. W. Galant

Świadczę  o Jezusie w rodzinie

Gaudium

AZ-43-01/10-LU-3/14

Język polski

D. Dąbrowska, E. Prylińska,

C. Ratajczak, A. Regiewicz

 

D. Dąbrowska, E. Prylińska,

C. Ratajczak, A. Regiewicz

Język polski 3.Sztuka wyrazu. Podręcznik do liceum i technikum. Zakres podstawowy i rozszerzony. Część 1 Młoda Polska

Język polski 3.Sztuka wyrazu. Podręcznik do liceum i technikum. Zakres podstawowy i rozszerzony. Część 2 dwudziestolecie międzywojenne

Gdańskie Wydawnictwo Oświatowe

1022/5/2021

 

 

1022/6/2021

Język angielski

 - zakres rozszerzony

J. Bowell, P. Kelly

 

D. Borkowska, R. Evans, A. Lane, Ch. Speck, J. Szuwart, N. Thorner, B. Viney

Life Vision poziom intermediate

 

Repetytorium maturzysty. Poziom podstawowy i rozszerzony

Oxford

 

Oxford

1130/3/2022

 

1135/2022

Język niemiecki

A. Kryczyńska-Pham

 

Effekt. Język niemiecki. Podręcznik. Część 4

WSiP

937/4/2021

Historia

P. Szlanta, A. Zawistowski

 

Historia 4. Podręcznik. Liceum i technikum. Zakres podstawowy

WSiP

987/4/2022

Wiedza o społeczeństwie

A. Janicki, J. Kięczkowska

W centrum uwagi 1. Podręcznik do wiedzy o społeczeństwie dla liceum ogólnokształcącego i technikum. Zakres podstawowy

Nowa Era

1034/1/2019

Geografia

Cz. Adamik, A. Dubrownik, M. Świtoniak, M. Nowak, B. Szyda

Oblicza geografii 3. Podręcznik  dla liceum ogólnokształcącego i technikum. Zakres podstawowy

Nowa Era

983/3/2021

Biologia

J. Holeczek

Biologia na czasie 3. Podręcznik dla liceum ogólnokształcącego i technikum. Zakres podstawowy

Nowa Era

1006/3/2021

Chemia

R. Szmigielski, W. Danikiewicz

 

Chemia. Podręcznik do liceów i techników. Część 3. Zakres podstawowy

Oficyna Edukacyjna

Krzysztof Pazdro

984/3/2021

Fizyka  - zakres rozszerzony

M. Braun, K. Byczuk, A. Seweryn-Byczuk, E. Wójtowicz

 

Zrozumieć  fizykę 4. Podręcznik dla  liceum ogólnokształcącego i technikum. Zakres rozszerzony

Nowa Era

1002/4/2021

Matematyka

M. Kurczab, E. Kurczab, E. Świda

 

M. Kurczab, E. Kurczab, E. Świda

Zbiór zadań do liceów i techników. Klasa 2 – zakres podstawowy

 

Zbiór zadań do liceów i techników. Klasa 3 – zakres podstawowy

Oficyna Edukacyjna

Krzysztof Pazdro

972/2/2020

 

972/3/2021

Język obcy zawodowy

       

Działalność gospodarcza

Jacek Musiałkiewicz

Podejmowanie i prowadzenie działalności gospodarczej

Ekonomik

MEN 42/2014

Naprawa pojazdów rolniczych

Z. Chomik

Obsługa i naprawa pojazdów rolniczych

 

 

Naprawa maszyn rolniczych

C. Bocheński

Naprawa maszyn i urządzeń rolniczych

WSiP

 

Eksploatacja pojazdów i maszyn rolniczych

J. Kuczerski, Z. Majewski

Eksploatacja maszyn, urządzeń i pojazdów  rolniczych

 

 

Mechatronika w rolnictwie

E. Ekielski, K. Wesołowski

Systemy agrotroniczne

PIGMiUR

2019

Zestawienie podręczników  dla klasy 4 – technik żywienia i usług gastronomicznych

Podbudowa programowa: szkoła podstawowa

Przedmiot

Autor

Tytuł

Wydawnictwo

Nr dopuszczenia

Religia

Red. ks. R. Strus, ks. W. Galant

Świadczę  o Jezusie w rodzinie

Gaudium

AZ-43-01/10-LU-3/14

Język polski

D. Dąbrowska, E. Prylińska,

C. Ratajczak, A. Regiewicz

 

D. Dąbrowska, E. Prylińska,

C. Ratajczak, A. Regiewicz

Język polski 3.Sztuka wyrazu. Podręcznik do liceum i technikum. Zakres podstawowy i rozszerzony. Część 1 Młoda Polska

Język polski 3.Sztuka wyrazu. Podręcznik do liceum i technikum. Zakres podstawowy i rozszerzony. Część 2 dwudziestolecie międzywojenne

Gdańskie Wydawnictwo Oświatowe

1022/5/2021

 

 

1022/6/2021

Język angielski

Jeremy Bowell, Paul Kelly

 

D. Borkowska, R. Evans, A. Lane, Ch. Speck, J. Szuwart, N. Thorner, B. Viney

Life Vision poziom intermediate

 

Repetytorium maturzysty. Poziom podstawowy i rozszerzony

Oxford

 

Oxford

1130/3/2022

 

1135/2022

Język niemiecki

A. Kryczyńska-Pham

 

Effekt. Język niemiecki. Podręcznik. Część 4

WSiP

937/4/2021

Historia

P. Szlanta, A. Zawistowski

 

Historia 4. Podręcznik. Liceum i technikum. Zakres podstawowy

WSiP

987/4/2022

Wiedza o społeczeństwie

A. Janicki, J. Kięczkowska

W centrum uwagi 1. Podręcznik do wiedzy o społeczeństwie dla liceum ogólnokształcącego i technikum. Zakres podstawowy

Nowa Era

1034/1/2019

Geografia

Cz. Adamik, A. Dubrownik, M. Świtoniak, M. Nowak, B. Szyda

Oblicza geografii 3. Podręcznik  dla liceum ogólnokształcącego i technikum. Zakres podstawowy

Nowa Era

983/3/2021

Biologia - zakres rozszerzony

F. Dubert, M.  Guzik, A. Helmin, J. Holeczek, S. Krawczyk, W. Zamachowski

Biologia na czasie 3. Podręcznik dla liceum ogólnokształcącego i technikum. Zakres rozszerzony

Nowa Era

1010/3/2021

Chemia - zakres rozszerzony

R. Szmigielski, W. Danikiewicz

 

 

Chemia. Podręcznik do liceów i techników. Część 3. Zakres rozszerzony

Oficyna Edukacyjna

Krzysztof Pazdro

968/3/2021

Fizyka 

M. Braun, W. Śliwa

 

Odkryć fizykę. Podręcznik dla klasy 3 liceum ogólnokształcącego i technikum. Zakres podstawowy

Nowa Era

1001/3/2021

Matematyka

M. Kurczab, E. Kurczab, E. Świda

 

M. Kurczab, E. Kurczab, E. Świda

Zbiór zadań do liceów i techników. Klasa 2 – zakres podstawowy

 

Zbiór zadań do liceów i techników. Klasa 3 – zakres podstawowy

Oficyna Edukacyjna

Krzysztof Pazdro

972/2/2020

 

972/3/2021

Technologia gastronomiczna

M. Konarzewska

Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem. Część 2

WSiP

2019

Organizacja produkcji gastronomicznej

J. Ozdarska

Żywienie i usługi gastronomiczne. Część VII. Organizacja produkcji gastronomicznej

Format AB

2017

Zasady żywienia

D. Czerwińska

Zasady żywienia. Część 2

WSiP

12/2015

Usługi gastronomiczne

J. Duda, S. Krzywda, M. Zienkiewicz

Organizacja żywienia i usług gastronomicznych

WSiP

2019

 

   Nasza strona używa plików cookies. Pliki cookies wykorzystujemy w celu umożliwienia prawidłowego działania naszej strony internetowej oraz w celu prowadzenia anonimowych statystyk i innych działań analitycznych przedstawiających sposób korzystania ze strony internetowej przez użytkowników. Dalsze korzystanie ze strony internetowej oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie.
Więcej informacji - Polityka prywatności.