Zestawienie podręczników dla klasy 4 – technik mechanizacji rolnictwa i agrotroniki
Podbudowa programowa: szkoła podstawowa
Przedmiot |
Autor |
Tytuł |
Wydawnictwo |
Nr dopuszczenia |
Religia |
Red. ks. R. Strus, ks. W. Galant |
Świadczę o Jezusie w rodzinie |
Gaudium |
AZ-43-01/10-LU-3/14 |
Język polski |
D. Dąbrowska, E. Prylińska, C. Ratajczak, A. Regiewicz
D. Dąbrowska, E. Prylińska, C. Ratajczak, A. Regiewicz |
Język polski 3.Sztuka wyrazu. Podręcznik do liceum i technikum. Zakres podstawowy i rozszerzony. Część 1 Młoda Polska Język polski 3.Sztuka wyrazu. Podręcznik do liceum i technikum. Zakres podstawowy i rozszerzony. Część 2 dwudziestolecie międzywojenne |
Gdańskie Wydawnictwo Oświatowe |
1022/5/2021
1022/6/2021 |
Język angielski - zakres rozszerzony |
J. Bowell, P. Kelly
D. Borkowska, R. Evans, A. Lane, Ch. Speck, J. Szuwart, N. Thorner, B. Viney |
Life Vision poziom intermediate
Repetytorium maturzysty. Poziom podstawowy i rozszerzony |
Oxford
Oxford |
1130/3/2022
1135/2022 |
Język niemiecki |
A. Kryczyńska-Pham
|
Effekt. Język niemiecki. Podręcznik. Część 4 |
WSiP |
937/4/2021 |
Historia |
P. Szlanta, A. Zawistowski
|
Historia 4. Podręcznik. Liceum i technikum. Zakres podstawowy |
WSiP |
987/4/2022 |
Wiedza o społeczeństwie |
A. Janicki, J. Kięczkowska |
W centrum uwagi 1. Podręcznik do wiedzy o społeczeństwie dla liceum ogólnokształcącego i technikum. Zakres podstawowy |
Nowa Era |
1034/1/2019 |
Geografia |
Cz. Adamik, A. Dubrownik, M. Świtoniak, M. Nowak, B. Szyda |
Oblicza geografii 3. Podręcznik dla liceum ogólnokształcącego i technikum. Zakres podstawowy |
Nowa Era |
983/3/2021 |
Biologia |
J. Holeczek |
Biologia na czasie 3. Podręcznik dla liceum ogólnokształcącego i technikum. Zakres podstawowy |
Nowa Era |
1006/3/2021 |
Chemia |
R. Szmigielski, W. Danikiewicz
|
Chemia. Podręcznik do liceów i techników. Część 3. Zakres podstawowy |
Oficyna Edukacyjna Krzysztof Pazdro |
984/3/2021 |
Fizyka - zakres rozszerzony |
M. Braun, K. Byczuk, A. Seweryn-Byczuk, E. Wójtowicz
|
Zrozumieć fizykę 4. Podręcznik dla liceum ogólnokształcącego i technikum. Zakres rozszerzony |
Nowa Era |
1002/4/2021 |
Matematyka |
M. Kurczab, E. Kurczab, E. Świda
M. Kurczab, E. Kurczab, E. Świda |
Zbiór zadań do liceów i techników. Klasa 2 – zakres podstawowy
Zbiór zadań do liceów i techników. Klasa 3 – zakres podstawowy |
Oficyna Edukacyjna Krzysztof Pazdro |
972/2/2020
972/3/2021 |
Język obcy zawodowy |
||||
Działalność gospodarcza |
Jacek Musiałkiewicz |
Podejmowanie i prowadzenie działalności gospodarczej |
Ekonomik |
MEN 42/2014 |
Naprawa pojazdów rolniczych |
Z. Chomik |
Obsługa i naprawa pojazdów rolniczych |
|
|
Naprawa maszyn rolniczych |
C. Bocheński |
Naprawa maszyn i urządzeń rolniczych |
WSiP |
|
Eksploatacja pojazdów i maszyn rolniczych |
J. Kuczerski, Z. Majewski |
Eksploatacja maszyn, urządzeń i pojazdów rolniczych |
|
|
Mechatronika w rolnictwie |
E. Ekielski, K. Wesołowski |
Systemy agrotroniczne |
PIGMiUR |
2019 |
Zestawienie podręczników dla klasy 4 – technik żywienia i usług gastronomicznych
Podbudowa programowa: szkoła podstawowa
Przedmiot |
Autor |
Tytuł |
Wydawnictwo |
Nr dopuszczenia |
Religia |
Red. ks. R. Strus, ks. W. Galant |
Świadczę o Jezusie w rodzinie |
Gaudium |
AZ-43-01/10-LU-3/14 |
Język polski |
D. Dąbrowska, E. Prylińska, C. Ratajczak, A. Regiewicz
D. Dąbrowska, E. Prylińska, C. Ratajczak, A. Regiewicz |
Język polski 3.Sztuka wyrazu. Podręcznik do liceum i technikum. Zakres podstawowy i rozszerzony. Część 1 Młoda Polska Język polski 3.Sztuka wyrazu. Podręcznik do liceum i technikum. Zakres podstawowy i rozszerzony. Część 2 dwudziestolecie międzywojenne |
Gdańskie Wydawnictwo Oświatowe |
1022/5/2021
1022/6/2021 |
Język angielski |
Jeremy Bowell, Paul Kelly
D. Borkowska, R. Evans, A. Lane, Ch. Speck, J. Szuwart, N. Thorner, B. Viney |
Life Vision poziom intermediate
Repetytorium maturzysty. Poziom podstawowy i rozszerzony |
Oxford
Oxford |
1130/3/2022
1135/2022 |
Język niemiecki |
A. Kryczyńska-Pham
|
Effekt. Język niemiecki. Podręcznik. Część 4 |
WSiP |
937/4/2021 |
Historia |
P. Szlanta, A. Zawistowski
|
Historia 4. Podręcznik. Liceum i technikum. Zakres podstawowy |
WSiP |
987/4/2022 |
Wiedza o społeczeństwie |
A. Janicki, J. Kięczkowska |
W centrum uwagi 1. Podręcznik do wiedzy o społeczeństwie dla liceum ogólnokształcącego i technikum. Zakres podstawowy |
Nowa Era |
1034/1/2019 |
Geografia |
Cz. Adamik, A. Dubrownik, M. Świtoniak, M. Nowak, B. Szyda |
Oblicza geografii 3. Podręcznik dla liceum ogólnokształcącego i technikum. Zakres podstawowy |
Nowa Era |
983/3/2021 |
Biologia - zakres rozszerzony |
F. Dubert, M. Guzik, A. Helmin, J. Holeczek, S. Krawczyk, W. Zamachowski |
Biologia na czasie 3. Podręcznik dla liceum ogólnokształcącego i technikum. Zakres rozszerzony |
Nowa Era |
1010/3/2021 |
Chemia - zakres rozszerzony |
R. Szmigielski, W. Danikiewicz
|
Chemia. Podręcznik do liceów i techników. Część 3. Zakres rozszerzony |
Oficyna Edukacyjna Krzysztof Pazdro |
968/3/2021 |
Fizyka |
M. Braun, W. Śliwa
|
Odkryć fizykę. Podręcznik dla klasy 3 liceum ogólnokształcącego i technikum. Zakres podstawowy |
Nowa Era |
1001/3/2021 |
Matematyka |
M. Kurczab, E. Kurczab, E. Świda
M. Kurczab, E. Kurczab, E. Świda |
Zbiór zadań do liceów i techników. Klasa 2 – zakres podstawowy
Zbiór zadań do liceów i techników. Klasa 3 – zakres podstawowy |
Oficyna Edukacyjna Krzysztof Pazdro |
972/2/2020
972/3/2021 |
Technologia gastronomiczna |
M. Konarzewska |
Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem. Część 2 |
WSiP |
2019 |
Organizacja produkcji gastronomicznej |
J. Ozdarska |
Żywienie i usługi gastronomiczne. Część VII. Organizacja produkcji gastronomicznej |
Format AB |
2017 |
Zasady żywienia |
D. Czerwińska |
Zasady żywienia. Część 2 |
WSiP |
12/2015 |
Usługi gastronomiczne |
J. Duda, S. Krzywda, M. Zienkiewicz |
Organizacja żywienia i usług gastronomicznych |
WSiP |
2019 |