Godło Polski MRiR
A A A

Wersje kontrastowe

Klasa II - 23/24

Zestawienie podręczników dla klasy 2 branżowej szkoły I stopnia - kucharz

Podbudowa programowa: szkoła podstawowa

Przedmiot

Autor

Tytuł

Wydawnictwo

Nr dopuszczenia podręcznika

Religia

Red. ks. Paweł Mąkosa

W poszukiwaniu dojrzałej wiary

Gaudium

AZ-32-01/18-LU-3/21

Język  polski

K. Tomaszek

Język polski 2. Podręcznik do szkoły branżowej 1 stopnia

Wydawnictwo Pedagogiczne Operon

1077/2/2022

Język  niemiecki

C. Tkadleckowa, R. Tlusty,

D.E. Machowiak, A. Lipczak

M. Weiss

Genau plus 2

 

Klett

1029/2/2020

Historia

S. Zając

Dziś historia 2. Podręcznik dla klasy pierwszej branżowej szkoły I stopnia

SOP Oświatowiec

1023/2/2020

Fizyka

G.Karnaś

Fizyka 2. Podręczniki dla branżowej szkoły I stopnia

Wydawnictwo Pedagogiczne Operon

37/2020

Biologia

B. Jakubik, R. Szymańska

Biologia 2 . Podręcznik dla szkół branżowych I stopnia

Wydawnictwo Pedagogiczne Operon

1072/2/2020

Matematyka

A.Konstantynowicz, A.Konstantynowicz, M.Pająk

Matematyka 2 . Podręcznik dla  branżowej szkoły I stopnia.

Wydawnictwo Pedagogiczne Operon

1074/2/2020

Technologia gastronomiczna

M. Konarzewska

Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem. Część I. Przygotowywanie dań

WSiP

57/2013

Wyposażenie techniczne

A.Kasperek

M. Kondratowicz

Wyposażenie i zasady bezpieczeństwa w gastronomii

WSiP

2013

Zestawienie podręczników dla klasy  2 branżowej szkoły I stopnia

 mechanik operator pojazdów i maszyn rolniczych

Podbudowa programowa: szkoła  podstawowa

Przedmiot

Autor

Tytuł

Wydawnictwo

Nr dopuszczenia podręcznika

Religia

Red. ks. Paweł Mąkosa

W poszukiwaniu dojrzałej wiary

Gaudium

AZ-32-01/18-LU-3/21

Język  polski

K. Tomaszek

Język polski 2. Podręcznik do szkoły branżowej 1 stopnia

Wydawnictwo Pedagogiczne Operon

1077/2/2022

Język  niemiecki

C. Tkadleckowa, R. Tlusty

D.E. Machowiak, A. Lipczak

M. Weiss

Genau plus 2

 

Klett

1029/2/2020

Historia

S. Zając

Dziś historia 2. Podręcznik dla klasy pierwszej branżowej szkoły I stopnia

SOP Oświatowiec

1023/2/2020

Fizyka

G.Karnaś

Fizyka 2. Podręczniki dla branżowej szkoły I stopnia

Wydawnictwo Pedagogiczne Operon

37/2020

Biologia

B. Jakubik, R. Szymańska

Biologia 2 . Podręcznik dla szkół branżowych I stopnia

Wydawnictwo Pedagogiczne Operon

1072/2/2020

Matematyka

A.Konstantynowicz, A.Konstantynowicz, M.Pająk

Matematyka 2 . Podręcznik dla  branżowej szkoły I stopnia.

Wydawnictwo Pedagogiczne Operon

1074/2/2020

Przepisy ruchu drogowego kategoria B i T

H. Próchniewicz

Kierowca doskonały ”B, T”

Grupa Image

 

Podstawy rolnictwa

Agnieszka Cielecka, Hanna Niemczyk, Andrzej Radecki, Irena Suwara, Anna Wysmułek

Podręcznik do nauki zawodów Technik Mechanizacji Rolnictwa, Technik Agrobiznesu

REA

2/2008

Pojazdy rolnicze

A. Skrobacki

Pojazdy rolnicze

WSiP

21/96

Maszyny rolnicze

Cz. Waszkiewicz

 

Maszyny rolnicze cz. 1 i 2

WSiP

16/95

Wdż

T. Król M. Ryś

Wędrując ku dorosłości

Rubikon

663/2013

Zestawienie podręczników  dla klasy  2 - technik żywienia i usług gastronomicznych

Podstawa programowa: szkoła podstawowa

Przedmiot

Autor

Tytuł

Wydawnictwo

Nr dopuszczenia podręcznika

Religia

Red. ks. Paweł Mąkosa

W poszukiwaniu dojrzałej wiary

Gaudium

AZ-32-01/18-LU-3/21

Język polski

K. Budna, B. Kapela – Bagińska, J. Monthey

E. Prylińska, C. Ratajczak,J. Zaporowicz, T. Zieliński

D. Dąbrowska, B. Kapela-Bagińska, E. Prylińska, C. Ratajczak, A. Regiewicz, T. Zieliński

Sztuka wyrazu. Podręcznik do języka polskiego dla klasy1 liceum i technikum. Część 2. Zakres podstawowy i rozszerzony

 

Sztuka wyrazu. Podręcznik do języka polskiego dla klasy 2 liceum i technikum. Część 1. Zakres podstawowy i rozszerzony

Gdańskie Wydawnictwo Oświatowe

1022/2/2019

 

 

 

1022/3/2020

Język angielski - zakres rozszerzony

J. Hudson,  W. Sałandyk

 

J. Bowell, P. Kelly

Life Vision poziom  pre-intermediate

 

Life Vision poziom intermediate

Oxford

 

Oxford

1130/2/2022

 

1130/3/2022

Język niemiecki

A. Kryczyńska-Pham

Effekt NEU. Język niemiecki. Podręcznik. Liceum i technikum. Część 2

WSiP

 

1133/2/2022

Historia

J. Czubaty

 

Historia. Podręcznik. Liceum i technikum. Kl. 2. Zakres podstawowy

WSiP

987/2/2020

Historia

 i teraźniejszość

M.  Buczyński, A.  Cisek,

T. Grochowski, I. Modzelewska - Rysak,

L. Rysak, W. Pelczar,

K. Wilczyński

Historia i teraźniejszość 2 - szkoła ponadpodstawowa - zakres podstawowy

WSiP

podręcznik w trakcie procedury dopuszczenia

Podstawy przedsiębiorczości

Z. Makieta, T.Rachwał

Krok w przedsiębiorczość. Podręcznik do podstaw przedsiębiorczości dla szkół ponadpodstawowych

Nowa Era

1092/2020

Geografia– zakres rozszerzony

T.Rachwał, W. Kilar

Oblicza geografii 2 .Podręcznik dla liceum i technikum. Zakres rozszerzony

Nowa Era

973/2/2020

Biologia

Anna Helmin, Jolanta Holeczek

Biologia na czasie 2 .Podręcznik dla LO i T. zakres podstawowy

Nowa Era

1006/2/2020

Chemia

K. Kaznowski

 K. M. Pazdro

 

Chemia. Podręcznik do LO i T,

cz.2, zakres podstawowy

Oficyna Edukacyjna

Krzysztof Pazdro

984/2/2020

Fizyka

M.Braun,W.Śliwa

Odkryć fizykę 2 Podrecznik do fizyki dla LO,T zakres podstawowy

Nowa Era

1001/1/2019

Matematyka

M. Kurczab, E. Kurczab, E. Świda

Matematyka. Zbiór zadań do liceów i techników. Kl. 1 – zakres podstawowy

Oficyna Edukacyjna

Krzysztof Pazdro

972/1/2019

Informatyka

J.Mazur, P.Perekietka, Z.Talaga, J.S.Wierzbicki

Informatyka na czasie 2. Podręcznik dla liceum ogólnokształcącego i technikum. Zakres podstawowy

Nowa Era

990/2/2020

Działalność gospodarcza

Jacek Musiałkiewicz

Podejmowanie i prowadzenie działalności gospodarczej

Ekonomik

MEN 42/2014

Wyposażenie                     i zasady bezpieczeństwa           w gastronomii            

A.Kasperek, M. Konradowicz

Wyposażenie techniczne zakładów gastronomicznych

WSiP

978/83/02

Technologia gastronomiczna

M. Konarzewska

Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem

WSiP

69/2013

Zasady żywienia

H. Kunachowicz, I. Nadolna, B. Przygoda

Zasady żywienia. Planowanie i ocena

 

WSiP

2015

Usługi gastronomiczne

A.Kunachowicz, I. Nadolna, B.Przygoda

Organizacja żywienia i usług gastronomicznych.Kwalifikacja HGT 12 , cz.I

WSiP

2020

Wychowanie do życia w rodzinie

T.Król, M.Ryś

Wędrując ku dorosłości

 

Rubikon

663/2013

Zestawienie podręczników  dla klasy 2 – technik mechanizacji rolnictwa i agrotroniki

Podbudowa programowa: szkoła podstawowa

Przedmiot

Autor

Tytuł

Wydawnictwo

Nr dopuszczenia podręcznika

Religia

Red. ks. Paweł Mąkosa

W poszukiwaniu dojrzałej wiary

Gaudium

AZ-32-01/18-LU-3/21

Język polski

K. Budna, B. Kapela – Bagińska, J. Monthey, E. Prylińska, C. Ratajczak,

J. Zaporowicz, T. Zieliński

D. Dąbrowska, B. Kapela-Bagińska, E. Prylińska, C. Ratajczak, A. Regiewicz, T. Zieliński

Sztuka wyrazu. Podręcznik do języka polskiego dla klasy1 liceum i technikum. Część 2. Zakres podstawowy i rozszerzony

Sztuka wyrazu. Podręcznik do języka polskiego dla klasy 2 liceum i technikum. Część 1. Zakres podstawowy i rozszerzony

Gdańskie Wydawnictwo Oświatowe

 

 

 

1022/2/2019

 

 

 

1022/3/2020

Język angielski – zakres rozszerzony

 J. Hudson,  W. Sałandyk

 

J. Bowell, P. Kelly

Life Vision poziom  pre-intermediate

 

Life Vision poziom intermediate

Oxford

 

Oxford

1130/2/2022

 

1130/3/2022

Język niemiecki

A. Kryczyńska-Pham

Effekt NEU. Język niemiecki. Podręcznik. Liceum i technikum. Część 2

WSiP

 

1133/2/2022

Historia

J. Czubaty

Historia. Podręcznik. LO i T. kl. 2 zakres podstawowy

 

WSiP

987/2/2020

Historia

i teraźniejszość

M.  Buczyński, A.  Cisek,

T. Grochowski, I. Modzelewska - Rysak,

L. Rysak, W. Pelczar,

K. Wilczyński

Historia i teraźniejszość 2 - szkoła ponadpodstawowa - zakres podstawowy

WSiP

podręcznik w trakcie procedury dopuszczenia

Podstawy  przedsiębiorczości

Z. Makieła, T. Rachwał

Krok w przedsiębiorczość. Podręcznik do podstaw przedsiębiorczości dla szkół ponadpodstawowych

Nowa Era

1092/2020

Geografia

T.Rachwał, R.Uliszak, K.Wiedermann, P.Kroh

Oblicza geografii 2 Podręcznik dla liceum ogólnokształcącego i technikum. Zakres podstawowy

Nowa Era

983/2/2020

Biologia

Anna Helmin, Jolanta Holeczek

Biologia na czasie 2 .Podręcznik dla LO i T. zakres podstawowy

Nowa Era

1006/2/2020

Chemia

K. Kaznowski,  K.M. Pazdro

Chemia. Podręcznik do LO i T

Cz. 2 zakres podstawowy

 

Oficyna Edukacyjna

Krzysztof Pazdro

984/2/2020

Fizyka  - zakres rozszerzony

M. Braun, A. Byczuk, E. Wójtowicz

Zrozumieć fizykę 2 . Podręcznik do fizyki dla LO i T zakres rozszerzony

Nowa Era

1002/2/2020

Matematyka

M. Kurczab, E. Kurczab, E. Świda

Zbiór zadań do liceów i techników. Kl. 1 – zakres podstawowy

Oficyna Edukacyjna Krzysztof Pazdro

972/1/2019

Informatyka

J. Mazur, P. Perekietka, Z. Talaga,

J.S. Wierzbicki

Informatyka na czasie 2 Podręcznik dla LO i T zakres podstawowy

Nowa Era

990/2/2020

Przepisy ruchu drogowego kategorii B i T

H. Próchniewicz

Kierowca doskonały B,T

Grupa Image

 

Podstawy rolnictwa

 

A. Cielecka, H. Niemczyk, A. Radecki,

I.Suwara, A.Wysmułek

Podręcznik do nauki zawodów Technik Mechanizacji Rolnictwa, Technik Agrobiznesu

Rea

 

Pojazdy rolnicze

A.Skrobacki

Pojazdy rolnicze

 

WSiP

21/96

Maszyny rolnicze

Cz. Waszkiewicz, J. Kuczewski

Maszyny rolnicze

WSiP

16/95

Podstawy elektrotechniki

A.Bielawski, J. Grygiel

Podstawy elektrotechniki w praktyce

 

WSiP

 

Wychowanie do życia w rodzinie

T.Król, M.Ryś

Wędrując ku dorosłości

Rubikon

663/2013

 

   Nasza strona używa plików cookies. Pliki cookies wykorzystujemy w celu umożliwienia prawidłowego działania naszej strony internetowej oraz w celu prowadzenia anonimowych statystyk i innych działań analitycznych przedstawiających sposób korzystania ze strony internetowej przez użytkowników. Dalsze korzystanie ze strony internetowej oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie.
Więcej informacji - Polityka prywatności.