Zestawienie podręczników dla klasy 2 branżowej szkoły I stopnia - kucharz
Podbudowa programowa: szkoła podstawowa
Przedmiot |
Autor |
Tytuł |
Wydawnictwo |
Nr dopuszczenia podręcznika |
Religia |
Red. ks. Paweł Mąkosa |
W poszukiwaniu dojrzałej wiary |
Gaudium |
AZ-32-01/18-LU-3/21 |
Język polski |
K. Tomaszek |
Język polski 2. Podręcznik do szkoły branżowej 1 stopnia |
Wydawnictwo Pedagogiczne Operon |
1077/2/2022 |
Język niemiecki |
C. Tkadleckowa, R. Tlusty, D.E. Machowiak, A. Lipczak M. Weiss |
Genau plus 2
|
Klett |
1029/2/2020 |
Historia |
S. Zając |
Dziś historia 2. Podręcznik dla klasy pierwszej branżowej szkoły I stopnia |
SOP Oświatowiec |
1023/2/2020 |
Fizyka |
G.Karnaś |
Fizyka 2. Podręczniki dla branżowej szkoły I stopnia |
Wydawnictwo Pedagogiczne Operon |
37/2020 |
Biologia |
B. Jakubik, R. Szymańska |
Biologia 2 . Podręcznik dla szkół branżowych I stopnia |
Wydawnictwo Pedagogiczne Operon |
1072/2/2020 |
Matematyka |
A.Konstantynowicz, A.Konstantynowicz, M.Pająk |
Matematyka 2 . Podręcznik dla branżowej szkoły I stopnia. |
Wydawnictwo Pedagogiczne Operon |
1074/2/2020 |
Technologia gastronomiczna |
M. Konarzewska |
Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem. Część I. Przygotowywanie dań |
WSiP |
57/2013 |
Wyposażenie techniczne |
A.Kasperek M. Kondratowicz |
Wyposażenie i zasady bezpieczeństwa w gastronomii |
WSiP |
2013 |
Zestawienie podręczników dla klasy 2 branżowej szkoły I stopnia
mechanik operator pojazdów i maszyn rolniczych
Podbudowa programowa: szkoła podstawowa
Przedmiot |
Autor |
Tytuł |
Wydawnictwo |
Nr dopuszczenia podręcznika |
Religia |
Red. ks. Paweł Mąkosa |
W poszukiwaniu dojrzałej wiary |
Gaudium |
AZ-32-01/18-LU-3/21 |
Język polski |
K. Tomaszek |
Język polski 2. Podręcznik do szkoły branżowej 1 stopnia |
Wydawnictwo Pedagogiczne Operon |
1077/2/2022 |
Język niemiecki |
C. Tkadleckowa, R. Tlusty D.E. Machowiak, A. Lipczak M. Weiss |
Genau plus 2
|
Klett |
1029/2/2020 |
Historia |
S. Zając |
Dziś historia 2. Podręcznik dla klasy pierwszej branżowej szkoły I stopnia |
SOP Oświatowiec |
1023/2/2020 |
Fizyka |
G.Karnaś |
Fizyka 2. Podręczniki dla branżowej szkoły I stopnia |
Wydawnictwo Pedagogiczne Operon |
37/2020 |
Biologia |
B. Jakubik, R. Szymańska |
Biologia 2 . Podręcznik dla szkół branżowych I stopnia |
Wydawnictwo Pedagogiczne Operon |
1072/2/2020 |
Matematyka |
A.Konstantynowicz, A.Konstantynowicz, M.Pająk |
Matematyka 2 . Podręcznik dla branżowej szkoły I stopnia. |
Wydawnictwo Pedagogiczne Operon |
1074/2/2020 |
Przepisy ruchu drogowego kategoria B i T |
H. Próchniewicz |
Kierowca doskonały ”B, T” |
Grupa Image |
|
Podstawy rolnictwa |
Agnieszka Cielecka, Hanna Niemczyk, Andrzej Radecki, Irena Suwara, Anna Wysmułek |
Podręcznik do nauki zawodów Technik Mechanizacji Rolnictwa, Technik Agrobiznesu |
REA |
2/2008 |
Pojazdy rolnicze |
A. Skrobacki |
Pojazdy rolnicze |
WSiP |
21/96 |
Maszyny rolnicze |
Cz. Waszkiewicz
|
Maszyny rolnicze cz. 1 i 2 |
WSiP |
16/95 |
Wdż |
T. Król M. Ryś |
Wędrując ku dorosłości |
Rubikon |
663/2013 |
Zestawienie podręczników dla klasy 2 - technik żywienia i usług gastronomicznych
Podstawa programowa: szkoła podstawowa
Przedmiot |
Autor |
Tytuł |
Wydawnictwo |
Nr dopuszczenia podręcznika |
Religia |
Red. ks. Paweł Mąkosa |
W poszukiwaniu dojrzałej wiary |
Gaudium |
AZ-32-01/18-LU-3/21 |
Język polski |
K. Budna, B. Kapela – Bagińska, J. Monthey E. Prylińska, C. Ratajczak,J. Zaporowicz, T. Zieliński D. Dąbrowska, B. Kapela-Bagińska, E. Prylińska, C. Ratajczak, A. Regiewicz, T. Zieliński |
Sztuka wyrazu. Podręcznik do języka polskiego dla klasy1 liceum i technikum. Część 2. Zakres podstawowy i rozszerzony
Sztuka wyrazu. Podręcznik do języka polskiego dla klasy 2 liceum i technikum. Część 1. Zakres podstawowy i rozszerzony |
Gdańskie Wydawnictwo Oświatowe |
1022/2/2019
1022/3/2020 |
Język angielski - zakres rozszerzony |
J. Hudson, W. Sałandyk
J. Bowell, P. Kelly |
Life Vision poziom pre-intermediate
Life Vision poziom intermediate |
Oxford
Oxford |
1130/2/2022
1130/3/2022 |
Język niemiecki |
A. Kryczyńska-Pham |
Effekt NEU. Język niemiecki. Podręcznik. Liceum i technikum. Część 2 |
WSiP
|
1133/2/2022 |
Historia |
J. Czubaty
|
Historia. Podręcznik. Liceum i technikum. Kl. 2. Zakres podstawowy |
WSiP |
987/2/2020 |
Historia i teraźniejszość |
M. Buczyński, A. Cisek, T. Grochowski, I. Modzelewska - Rysak, L. Rysak, W. Pelczar, K. Wilczyński |
Historia i teraźniejszość 2 - szkoła ponadpodstawowa - zakres podstawowy |
WSiP |
podręcznik w trakcie procedury dopuszczenia |
Podstawy przedsiębiorczości |
Z. Makieta, T.Rachwał |
Krok w przedsiębiorczość. Podręcznik do podstaw przedsiębiorczości dla szkół ponadpodstawowych |
Nowa Era |
1092/2020 |
Geografia– zakres rozszerzony |
T.Rachwał, W. Kilar |
Oblicza geografii 2 .Podręcznik dla liceum i technikum. Zakres rozszerzony |
Nowa Era |
973/2/2020 |
Biologia |
Anna Helmin, Jolanta Holeczek |
Biologia na czasie 2 .Podręcznik dla LO i T. zakres podstawowy |
Nowa Era |
1006/2/2020 |
Chemia |
K. Kaznowski K. M. Pazdro
|
Chemia. Podręcznik do LO i T, cz.2, zakres podstawowy |
Oficyna Edukacyjna Krzysztof Pazdro |
984/2/2020 |
Fizyka |
M.Braun,W.Śliwa |
Odkryć fizykę 2 Podrecznik do fizyki dla LO,T zakres podstawowy |
Nowa Era |
1001/1/2019 |
Matematyka |
M. Kurczab, E. Kurczab, E. Świda |
Matematyka. Zbiór zadań do liceów i techników. Kl. 1 – zakres podstawowy |
Oficyna Edukacyjna Krzysztof Pazdro |
972/1/2019 |
Informatyka |
J.Mazur, P.Perekietka, Z.Talaga, J.S.Wierzbicki |
Informatyka na czasie 2. Podręcznik dla liceum ogólnokształcącego i technikum. Zakres podstawowy |
Nowa Era |
990/2/2020 |
Działalność gospodarcza |
Jacek Musiałkiewicz |
Podejmowanie i prowadzenie działalności gospodarczej |
Ekonomik |
MEN 42/2014 |
Wyposażenie i zasady bezpieczeństwa w gastronomii |
A.Kasperek, M. Konradowicz |
Wyposażenie techniczne zakładów gastronomicznych |
WSiP |
978/83/02 |
Technologia gastronomiczna |
M. Konarzewska |
Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem |
WSiP |
69/2013 |
Zasady żywienia |
H. Kunachowicz, I. Nadolna, B. Przygoda |
Zasady żywienia. Planowanie i ocena
|
WSiP |
2015 |
Usługi gastronomiczne |
A.Kunachowicz, I. Nadolna, B.Przygoda |
Organizacja żywienia i usług gastronomicznych.Kwalifikacja HGT 12 , cz.I |
WSiP |
2020 |
Wychowanie do życia w rodzinie |
T.Król, M.Ryś |
Wędrując ku dorosłości
|
Rubikon |
663/2013 |
Zestawienie podręczników dla klasy 2 – technik mechanizacji rolnictwa i agrotroniki
Podbudowa programowa: szkoła podstawowa
Przedmiot |
Autor |
Tytuł |
Wydawnictwo |
Nr dopuszczenia podręcznika |
Religia |
Red. ks. Paweł Mąkosa |
W poszukiwaniu dojrzałej wiary |
Gaudium |
AZ-32-01/18-LU-3/21 |
Język polski |
K. Budna, B. Kapela – Bagińska, J. Monthey, E. Prylińska, C. Ratajczak, J. Zaporowicz, T. Zieliński D. Dąbrowska, B. Kapela-Bagińska, E. Prylińska, C. Ratajczak, A. Regiewicz, T. Zieliński |
Sztuka wyrazu. Podręcznik do języka polskiego dla klasy1 liceum i technikum. Część 2. Zakres podstawowy i rozszerzony Sztuka wyrazu. Podręcznik do języka polskiego dla klasy 2 liceum i technikum. Część 1. Zakres podstawowy i rozszerzony |
Gdańskie Wydawnictwo Oświatowe
|
1022/2/2019
1022/3/2020 |
Język angielski – zakres rozszerzony |
J. Hudson, W. Sałandyk
J. Bowell, P. Kelly |
Life Vision poziom pre-intermediate
Life Vision poziom intermediate |
Oxford
Oxford |
1130/2/2022
1130/3/2022 |
Język niemiecki |
A. Kryczyńska-Pham |
Effekt NEU. Język niemiecki. Podręcznik. Liceum i technikum. Część 2 |
WSiP
|
1133/2/2022 |
Historia |
J. Czubaty |
Historia. Podręcznik. LO i T. kl. 2 zakres podstawowy
|
WSiP |
987/2/2020 |
Historia i teraźniejszość |
M. Buczyński, A. Cisek, T. Grochowski, I. Modzelewska - Rysak, L. Rysak, W. Pelczar, K. Wilczyński |
Historia i teraźniejszość 2 - szkoła ponadpodstawowa - zakres podstawowy |
WSiP |
podręcznik w trakcie procedury dopuszczenia |
Podstawy przedsiębiorczości |
Z. Makieła, T. Rachwał |
Krok w przedsiębiorczość. Podręcznik do podstaw przedsiębiorczości dla szkół ponadpodstawowych |
Nowa Era |
1092/2020 |
Geografia |
T.Rachwał, R.Uliszak, K.Wiedermann, P.Kroh |
Oblicza geografii 2 Podręcznik dla liceum ogólnokształcącego i technikum. Zakres podstawowy |
Nowa Era |
983/2/2020 |
Biologia |
Anna Helmin, Jolanta Holeczek |
Biologia na czasie 2 .Podręcznik dla LO i T. zakres podstawowy |
Nowa Era |
1006/2/2020 |
Chemia |
K. Kaznowski, K.M. Pazdro |
Chemia. Podręcznik do LO i T Cz. 2 zakres podstawowy
|
Oficyna Edukacyjna Krzysztof Pazdro |
984/2/2020 |
Fizyka - zakres rozszerzony |
M. Braun, A. Byczuk, E. Wójtowicz |
Zrozumieć fizykę 2 . Podręcznik do fizyki dla LO i T zakres rozszerzony |
Nowa Era |
1002/2/2020 |
Matematyka |
M. Kurczab, E. Kurczab, E. Świda |
Zbiór zadań do liceów i techników. Kl. 1 – zakres podstawowy |
Oficyna Edukacyjna Krzysztof Pazdro |
972/1/2019 |
Informatyka |
J. Mazur, P. Perekietka, Z. Talaga, J.S. Wierzbicki |
Informatyka na czasie 2 Podręcznik dla LO i T zakres podstawowy |
Nowa Era |
990/2/2020 |
Przepisy ruchu drogowego kategorii B i T |
H. Próchniewicz |
Kierowca doskonały B,T |
Grupa Image |
|
Podstawy rolnictwa
|
A. Cielecka, H. Niemczyk, A. Radecki, I.Suwara, A.Wysmułek |
Podręcznik do nauki zawodów Technik Mechanizacji Rolnictwa, Technik Agrobiznesu |
Rea |
|
Pojazdy rolnicze |
A.Skrobacki |
Pojazdy rolnicze
|
WSiP |
21/96 |
Maszyny rolnicze |
Cz. Waszkiewicz, J. Kuczewski |
Maszyny rolnicze |
WSiP |
16/95 |
Podstawy elektrotechniki |
A.Bielawski, J. Grygiel |
Podstawy elektrotechniki w praktyce
|
WSiP |
|
Wychowanie do życia w rodzinie |
T.Król, M.Ryś |
Wędrując ku dorosłości |
Rubikon |
663/2013 |