Dnia 16 kwietnia 2015 r. odbył się w naszej szkole konkurs „Najlepszy uczeń w zawodzie kucharz”. Celem konkursu było kultywowanie tradycji regionalnej, rozwijanie zainteresowań zawodowych uczniów, wyrabianie poczucia piękna i estetyki, porównywanie umiejętności uczniów z różnych klas oraz sprawdzenie stopnia przygotowanie uczniów do egzaminów zawodowych.
Tematem przewodnim konkursu były „ Najsmaczniejsze potrawy mojej babci”. Współzawodniczyli w nim uczniowie klas Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych. I miejsce w konkursie egzekwo zajęły: Armatys Patrycja (uczennica klasy III) i Krawiec Justyna (uczennica klasy II), II miejsce zajęła Paulina Machala (uczennica klasy III) i III miejsce zdobyła Maria Bukowska (uczennica Klasy II), Raś Sylwia i Stasiowska Patrycja (uczennice klasy I) otrzymały wyróżnienie.
Bardzo trudno było wyłonić zwycięzców, gdyż wszyscy uczestnicy wykazali się dużą pomysłowością i zaprezentowali wysoki poziom swoich umiejętności.
Mariola Świszcz