W dniu 20.03.2012 r. został przeprowadzony konkurs na najlepszego ucznia w zawodzie „Kucharz”. Zgodnie z ustalonym regulaminem w konkursie wzięły udział uczennice: Lech Patrycja , Justyna Sobczyk - z klasy II ZSZ kucharz małej gastronomi, Nowak Monika i Sieradzka Bożena – z klasy III TŻb, Agata Krawiec, Dorota Pieniążek - z klasy III TŻa: technik żywienia i gospodarstwa domowego. Tematem konkursu były „potrawy mączne”.
Produkty do konkursu zostały zakupione przez organizatorów a o nakrycia i dekorację stołów zadbali uczniowie. Ocenie podlegała technika wykonania potrawy, wygląd i smak, czas i jakość pracy, nakrycie i dekoracja stołu oraz sposób prezentacji. Jury złożone z nauczycieli przedmiotów gastronomicznych oraz uczniów miało problem z dokonaniem oceny ponieważ wszystkie potrawy były smaczne i udekorowane a stoły pięknie nakryte.
Po dokonaniu podsumowania I miejsce przyznano uczennicy Agacie Krawiec z klasy III TŻa, II miejsce Dorocie Pieniążek z klasy III TŻa, III miejsce zajęła uczennica Monika Nowak z klasy III TŻb. Uczennice otrzymują nagrody rzeczowe ufundowane przez Dyrekcję oraz nauczycieli szkolenia praktycznego, a także wyższe oceny z zajęć praktycznych. Uczennicom serdecznie gratulujemy pomysłowości i twórczego zapału oraz gastronomicznych umiejętności.