9 marca br grupa uczniów naszej szkoły z klas TŻiGD wraz z nauczycielami przedmiotów zawodowych (mgr inż. Ewa Czyrnia, mgr inż. Teresa Radelczuk) uczestniczyła w wycieczce na Uniwersytet Rolniczy w Krakowie przy ul. Balickiej. Celem wycieczki był udział w spotkaniu na Wydziale Technologii Żywności gdzie po informacji o wydziale przedstawionej przez prof. dr hab. Władysława Migdała odbył się cykl wykładów. Dotyczyły one następującej tematyki:
Następnie odbyła się prezentacja laboratoriów wybranych Katedr Wydziału TŻ. Zwiedziliśmy więc Katedrę Węglowodanów, Owoców i Warzyw, Mleka, Analizy Żywności, Żywienia Człowieka. Zwiedzanie prowadzone było przez pracowników Wydziału, którzy w interesujący sposób przedstawiali młodzieży problematykę badawczą realizowaną w poszczególnych laboratoriach. Przedstawiony został również profil naukowy i oferta dydaktyczna Wydziału. Naukowi pracownicy uczelni udzielili informacji na temat działalności samorządu studenckiego oraz realiów studiowania dziennego i zaocznego . Prowadzone były również dyskusje na temat zdrowego odżywiania, stylu życia i produkcji żywności.
Po zakończeniu tych cennych spotkań w Katedrach zwiedzający zostali zaproszeni na „dni nauki” w maju.