Godło Polski MRiR
A A A

Wersje kontrastowe

Aktualności

Drugi wynik w województwie dla Technikum Żywienia w naszej szkole

« Aktualności 25 maja 2016

Minęła kolejna sesja egzaminacyjna w szkołach zawodowych. W drugim półroczu roku szkolnego 2015/16 , w sesji zimowej przeprowadzono egzamin potwierdzający kwalifikacje w zawodzie w 138 kwalifikacjach - dla uczniów i absolwentów szkół zawodowych, eksternów oraz absolwentów kwalifikacyjnych kursów zawodowych.

Egzamin zawodowy jest formą oceny poziomu opanowania przez zdającego wiedzy i umiejętności z zakresu danej kwalifikacji wyodrębnionej w zawodzie , ustalonych w podstawie programowej kształcenia. Uczniowie naszej szkoły - technicy żywienia i usług gastronomicznych – TŻiUG w kwalifikacji T.15 – Organizacja żywienia i usług gastronomicznych uzyskali drugi wynik w województwie. Również wysoką zdawalność osiągnęli technicy mechanizacji rolnictwa – TMR podczas egzaminu zawodowego w kwalifikacji M.43 – Organizacja prac związanych z eksploatacją środków technicznych stosowanych w rolnictwie:

 

 

Lp.

 

 

Klasa

/ kwalifikacja

Potwierdzenie zdawalności danej kwalifikacji (uzyskanie dyplomu)

wynik  w  Zespole Szkół  im.  Jana Pawła II  w  Brzostku

wynik w woj. podkarpackim

wynik w Okręgowej Komisji Egzaminacyjnej w Krakowie

1.

Klasa IV  - Technik Żywienia i Usług Gastronomicznych / T.15.

76,70%

43,28%

48,17%

2.

Klasa IV – Technik Mechanizacji Rolnictwa / M.43

 

65,20%

54,72%

56,99%

 

Powyższe dane  są  potwierdzeniem wysokiego poziomu kształcenia . Kolejny już  raz można stwierdzić, że organizacja nauczania w naszej szkole  umożliwia osiągnięcie wysokich  wyników egzaminów z przygotowania zawodowego (zarówno teoretycznego jak i praktycznego) co jest obiektywnym potwierdzeniem jakości pracy szkoły oraz profesjonalizmu prowadzenia procesu dydaktycznego.

 

Kierownik  Szkolenia  Praktycznego

Teresa Radelczuk

   Nasza strona używa plików cookies. Pliki cookies wykorzystujemy w celu umożliwienia prawidłowego działania naszej strony internetowej oraz w celu prowadzenia anonimowych statystyk i innych działań analitycznych przedstawiających sposób korzystania ze strony internetowej przez użytkowników. Dalsze korzystanie ze strony internetowej oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie.
Więcej informacji - Polityka prywatności.