Godło Polski MRiR
A A A

Wersje kontrastowe

Klasa II - 21/22

Zestawienie podręczników  dla klasy 2 – technik mechanizacji rolnictwa i agrotroniki

Podbudowa programowa: szkoła podstawowa

Przedmiot

Autor

Tytuł

Wydawnictwo

Nr dopuszczenia podręcznika

Religia

--------------------

------------------------

---------------

-----------------

Język polski

K. Budna, B. Kapela – Bagińska, J. Monthey , E. Prylińska, C. Ratajczak,

 J. Zaporowicz, T. Zieliński

 

D. Dąbrowska, B. Kapela-Bagińska, E. Prylińska, C. Ratajczak, A. Regiewicz, T. Zieliński

Sztuka wyrazu. Podręcznik do języka polskiego dla klasy 1 liceum i technikum. Część 2. Zakres podstawowy i rozszerzony

 

Sztuka wyrazu. Podręcznik do języka polskiego dla klasy 2 liceum i technikum. Część 1. Zakres podstawowy i rozszerzony

Gdańskie Wydawnictwo Oświatowe

 

 

 

 

1022/2/2019

 

 

 

1022/3/2020

Język angielski – zakres rozszerzony

E. Sharman, M. Duckworth

Vision 3

Oxford

986/3/2019

Język niemiecki

A. Kryczyńska-Pham

Effekt 2

WSiP

 

937/2/2019

Historia

J. Czubaty

Historia. Podręcznik. LO i T. kl. 2 zakres podstawowy

 

WSiP

987/2/2020

Podstawy  przedsiębiorczości

Z. Makieła, T. Rachwał

Krok w przedsiębiorczość. Podręcznik do podstaw przedsiębiorczości dla szkół ponadpodstawowych

Nowa Era

1039/2020z1

Geografia

T.Rachwał, R.Uliszak, K.Wiedermann, P.Kroh

Oblicza geografii 2 Podręcznik dla liceum ogólnokształcącego i technikum. Zakres podstawowy

Nowa Era

983/2/2020

Biologia

Anna Helmin, Jolanta Holeczek

Biologia na czasie 2 .Podręcznik dla LO i T. zakres podstawowy

Nowa Era

1006/2/2020

Chemia

K. Kaznowski,  K.M. Pazdro

Chemia. Podręcznik do LO i T

Cz. 2 zakres podstawowy

 

Oficyna Edukacyjna

Krzysztof Pazdro

984/2/2020

Fizyka  - zakres rozszerzony

M. Braun, A. Byczuk, E. Wójtowicz

Zrozumieć fizykę 2 . Podręcznik do fizyki dla LO i T zakres rozszerzony

 

Nowa Era

1002/2/2020

Matematyka

M. Kurczab, E. Kurczab, E. Świda

Zbiór zadań do liceów i techników. Kl. 1 – zakres podstawowy

Oficyna Edukacyjna Krzysztof Pazdro

972/1/2019

Informatyka

J. Mazur, P. Perekietka, Z. Talaga,

J.S. Wierzbicki

Informatyka na czasie 2 Podręcznik dla LO i T zakres podstawowy

Nowa Era

990/2/2020

Przepisy ruchu drogowego kategorii B i T

H. Próchniewicz

Kierowca doskonały B,T

Grupa Image

 

Podstawy rolnictwa

 

A. Cielecka, H. Niemczyk, A. Radecki,

I. Suwara, A. Wysmułek

Podręcznik do nauki zawodów Technik Mechanizacji Rolnictwa, Technik Agrobiznesu

Rea

 

Pojazdy rolnicze

A. Skrobacki

Pojazdy rolnicze

WSiP

21/96

Maszyny rolnicze

Cz. Waszkiewicz, J. Kuczewski

Maszyny rolnicze

WSiP

16/95

Podstawy elektrotechniki

A.Bielawski, J. Grygiel

Podstawy elektrotechniki w praktyce

WSiP

 

Wychowanie do życia w rodzinie

T.Król, M.Ryś

Wędrując ku dorosłości

Rubikon

663/2013

 

Zestawienie podręczników  dla klasy  2 - technik żywienia i usług gastronomicznych

Podstawa programowa: szkoła podstawowa

Przedmiot

Autor

Tytuł

Wydawnictwo

Nr dopuszczenia podręcznika

Religia

-------------

--------------

-------------

--------------

Język polski

K. Budna, B. Kapela – Bagińska, J. Monthey

E. Prylińska, C. Ratajczak, J. Zaporowicz, T. Zieliński

 

D. Dąbrowska, B. Kapela-Bagińska, E. Prylińska, C. Ratajczak, A. Regiewicz, T. Zieliński

Sztuka wyrazu. Podręcznik do języka polskiego dla klasy 1 liceum i technikum. Część 2. Zakres podstawowy i rozszerzony

 

Sztuka wyrazu. Podręcznik do języka polskiego dla klasy 2 liceum i technikum. Część 1. Zakres podstawowy i rozszerzony

Gdańskie Wydawnictwo Oświatowe

1022/2/2019

 

 

 

1022/3/2020

Język angielski

E. Sharmon, M. Duckworth

 

H. Casey, J. Szuwart

Vision 2

 

Vision 3

Oxford

986/2/2019

 

986/3/2019

Język niemiecki

A. Kryczyńska-Pham

Effekt. Język niemiecki. Podręcznik. Liceum i technikum. Część 2

WSiP

 

937/2/2019

Historia

J. Czubaty

 

Historia. Podręcznik. Liceum i Technikum. Kl. 2. Zakres podstawowy

WSiP

987/2/2020

Podstawy przedsiębiorczości

Z. Makieta, T. Rachwał

Krok w przedsiębiorczość dla szkół ponadpodstawowych

Nowa Era

1039/2020/z1

Geografia

T.Rachwał, R.Uliszak, K.Wiederman, P.Kroh

Oblicza geografii1 Podręcznik do geografii dla LO,T. Zakres podstawowy

Nowa Era

983/2/2020

Biologia – zakres rozszerzony

M.Guzik, R.Kozik,

W. Zamachowski

Biologia na czasie 2 Podręcznik do T,LO zakres rozszerzony

Nowa Era

1010/2/2020

Chemia – zakres rozszerzony

K. Kaznowski

 K. M. Pazdro

 

Chemia. Podręcznik do LO i T,

cz.1, zakres rozszerzony

 

Chemia. Podręcznik do LO i T,

cz.2, zakres rozszerzony

Oficyna Edukacyjna

Krzysztof Pazdro

968/1/2019

 

 

968/2/2020

 

Fizyka

M.Braun, W.Śliwa

Odkryć fizykę 2 Podrecznik do fizyki dla LO,T zakres podstawowy

Nowa Era

1001/1/2019

Matematyka

M. Kurczab, E. Kurczab, E. Świda

Matematyka. Zbiór zadań do liceów i techników. Kl. 1 – zakres podstawowy

Oficyna Edukacyjna

Krzysztof Pazdro

972/1/2019

Informatyka

J.Mazur, P.Perekietka, Z.Talaga, J.S.Wierzbicki

Informatyka na czasie 2. Podręcznik dla liceum ogólnokształcącego i technikum. Zakres podstawowy

Nowa Era

990/2/2020

Działalność gospodarcza

Jacek Musiałkiewicz 

Podejmowanie i prowadzenie działalności gospodarczej

 

MEN 42/2014

Wyposażenie i zasady bezpieczeństwa w gastronomii                   

A.Kasperek, M. Konradowicz

Wyposażenie techniczne zakładów gastronomicznych

WSiP

978/83/02

Technologia gastronomiczna

M. Konarzewska

Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem

WSiP

69/2013

Zasady żywienia

H. Kunachowicz, I. Nadolna, B. Przygoda

Zasady żywienia. Planowanie i ocena

WSiP

2015

Usługi gastronomiczne

A.Kunachowicz, I. Nadolna, B.Przygoda

Organizacja żywienia i usług gastronomicznych. Kwalifikacja HGT 12 , cz.I

WSiP

2020

Wychowanie do życia w rodzinie

T.Król, M.Ryś

Wędrując ku dorosłości

 

Rubikon

663/2013


 

   Nasza strona używa plików cookies. Pliki cookies wykorzystujemy w celu umożliwienia prawidłowego działania naszej strony internetowej oraz w celu prowadzenia anonimowych statystyk i innych działań analitycznych przedstawiających sposób korzystania ze strony internetowej przez użytkowników. Dalsze korzystanie ze strony internetowej oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie.
Więcej informacji - Polityka prywatności.