Godło Polski MRiR

Aktualności

Atuty Republiki Czeskiej na talerzu

« Aktualności 27 listopada 2019

22 listopada 2019 r. odbył się Konkurs Kulinarny "Atuty Republiki Czeskiej na talerzu". Konkurs polegał na przygotowaniu typowej potrawy kuchni czeskiej. W konkursie startowali uczniowie, którzy odbywali praktyki zawodowe w Czechach. I miejsce wywalczył zespół w składzie: Julia Żygłowicz i Aldona Michońska. Uczennice przygotowały knedliczki z truskawkami i ze śliwkami w sosie czekoladowym z posypką cynamonową oraz przystawkę ze smażonego sera z sosem tzatziki. Pozostałe dwa zespoły: Weronika Boroń, Karolina Lejkowska oraz Sylwia Sondej i Wiktor Jarmusz otrzymali II miejsca ex aequo. W konkursie uczniowie wykazali się dużym zapałem, pomysłowością oraz profesjonalizmem w dziedzinie szerokiej gastronomii.

Ewa Czyrnia

   Nasza strona używa plików cookies. Pliki cookies wykorzystujemy w celu umożliwienia prawidłowego działania naszej strony internetowej oraz w celu prowadzenia anonimowych statystyk i innych działań analitycznych przedstawiających sposób korzystania ze strony internetowej przez użytkowników. Dalsze korzystanie ze strony internetowej oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie.
Więcej informacji - Polityka prywatności.